Menü Bezárás

Barcelona – hetedik nap

Megosztás:

Úgy tűnik, ma már ráfeküdtek a csapatok az időmérő szimulációra is, persze nem mindenki, a Mercedes továbbra is a maga programját végzi, nem foglalkozik látványos köridők futásával. Bár meg kell jegyeznem, a keményebb gumikon is néha olyan köröket futnak, amikről mások lágy gumin is csak álmodnak.

Fél órát kellett várni arra, hogy a Ferrari kimerészkedjen a boxból, addigra a többiek már vígan körözgettek. Az első igazán jó kört Hülkenberg futotta meg a leglágyabb gumin, 1:17.496-nál állítva meg az órát. De nem sokáig állt az élen, mert előbb Albon javított, igaz, csak pár ezredet, aztán jött megint a McLaren és Norris és 1:17.084 lett az új csúcs idő. Gaslynak 7 ezreddel kellett több idő egy kör megtételére. Mindketten a leglágyabb abronccsal futottak.

Leclerc ekkor 1:17.253-mal a harmadik volt, viszont a C2-es, a második keménységű gumin!

A délelőtti utolsó órába fordulva Albon szakított egyet és levitte 17 alá a köridőt, 1:16.981. Aztán ezt is tovább faragta, miközben Leclerc is javított 1:16.949-re, miközben továbbra is a C2-es gumikkal volt a pályán. Aztán váltott a C5-re és előbb 16.658-ra, majd 16.361-re javítva került az élre. Ezt, közvetlenül a leintés előtt tovább javította 16.231-re.

Ezzel vége is volt a délelőttnek, ami piroszászlómentesre sikerült.

Hamilton délelőtt 85 körig jutott, az ebédszünetet követő első órában Bottas 41-ig. Ekkor azonban Gasly csapta oda a Red Bullt elég rendesen, sokáig tartott a pálya rendbehozása. Ahogy az autóé is.
16 óráig kellett várni ma, hogy valaki – Leclerc – átlépje a 100-as határt. Másodikként Russel érte el a 100-at.

Miközben azért csapatszinten ekkor a Renault és főleg a Mercedes is már 100 fölött járt.
16:30 körül Stroll is belépett a százasok klubjába, majd nem sokkal később pont miatta kellett elővenni ismét a piros zászlót. Az autója megállt a pályán. 15 perc elteltével folytatódhatott a forgás.

40 perccel a vége előtt még Albon is bekerült a Toro Rossoval a legalább 100 kört teljesítők közé.

A mai nap végeredménye:



Megosztás: