Menü Bezárás

Barcelona – hatodik nap

Megosztás:

Ismét McLaren az élen! Bár nem tudom meddig lesz ez így, de azért az elmúlt évek szenvedései után jó látni, hogy talán valóban sikerül a patinás csapatnak kimásznia a gödörből. Szóval, Sainz megfutotta a nap, a hét és az egész tesztszezon legjobb idejét, ami már annál is jobb, mint amit tavaly futott Vettel. Ennyit arról, hogy majd idén lassulnak az autók.

Sainz elsőségén kívül a mai nap nagy témája Vettel autótörése volt. Még a délelőtt folyamán a 3-as kanyarban egyenesen elszállt, csak a védőfal tudta megállítani a Ferrarit. Vettel jól van, a Ferrari annyira nem. Ráadásul nehezíti a csapat dolgát, hogy az autó eleje úgy tört meg, hogy sokáig nem találták a kiváltó okot. És nem, nem Vettel volt az, azt már elég hamar közölték, hogy valamilyen mechanikai probléma miatt csúszott ki.

A nap egyébként nagyon produktív volt a csapatok részéről. Minden csapat átlépte – a Ferrarit kivéve, persze – a 100-as körszámot. Hamiltont külön kiemelném, mert ő csak délután ült autóba, miután Bottas délelőtt már belerakott a Mercedesbe 74 kört, Lewis a 4 óra alatt 102 kört teljesített.

Carlos Sainz nem csak gyors volt, de – Kubicával közösen – ő teljesítette a legtöbb kört is ma. Mindketten 130 kört rajzoltak a pályára. De Verstappen is 128-at, Grosjean 120-at, Räikkönen 113-at és Kvyat 101-et.

Vettel balesetén kívül még két alkalommal kellett elővenni ma a piros zászlót. Sainz McLarenjében a hűtővíznél adódott nyomás probléma, ezért megállt a pályán. Verstappen meg rajtprocedúrát akart próbálni, azonban az autója ezt nem akarta és a boxkijáratból kellett az autót visszavinni a garázsba.

A mai nap végeredménye:


Megosztás: