Menü Bezárás

Hamilton vagy Russell?

Megosztás:

Hónapok óta húzódik Lewis Hamilton új szerződésének aláírása a Mercedes F1-es csapatánál, miközben nagyon sokan vannak, akik szívesen látnák a helyén George Russellt. Bevallom, engem, mint a Forma 1-et már nagyon régóta kedvelő nézőt vajmi keveset érdekel, hogy Hamilton mennyit akar, fog keresni, amennyiben megállapodik a csapattal. Ezen tehát itt és most túl is lépnék.

Érdekesebb az, hogy mi lesz akkor, ha végül nem tudnak megállapodni és tényleg Russell ülhet be a Mercedesbe?

Nos, ha valaki csak azért szeretné ezt, mert akkor végre újra versenyt láthatunk, azt én elkeseríteném. Russell azon az egy futamon, ahol betegsége miatt helyettesítette a már hétszeres világbajnokot, bebizonyította, hogy ezzel az autóval képes ugyan arra a teljesítményre, mint Hamilton.

Beült egy olyan autóba, ami nem rá lett méretezve. A lába alig fért el, a feje kilógott szinte az autóból (lásd fenti montázs) és elsőre simán lenyomta ennek ellenére Bottast. Mi lesz, ha még a csapatnak sikerül az autót jobban hozzá igazítani?! Annyi, hogy onnantól nem Hamilton fogja gyűjteni a győzelmeket, hanem Russell.

Ez biztos sokaknak tetszene, de a lényegen semmit nem változtatna. És nem is fog addig, amíg a Mercedes ennyire uralkodik az F1 fölött.

A megoldás tehát arra, hogy újra versenyeket lássunk nem egy Hamilton-Russell csere, hanem az, hogy legalább egy csapat képes legyen ténylegesen megközelíteni, netán megelőzni a Mercedes teljesítményét. És, mint azt már több nyilatkozatból is olvashattuk, ez nem merül ki a hajtáslánc teljesítményében, hiszen azt is láthattuk már az elmúlt években, hogy a német alakulat olyan sínautót tervezett és valósított meg, amilyet talán még az ász-tervező, Adrian Newey is megsüvegel.

Zárszóként még annyit, nagy pénzben mernék fogadni, hogy minden marad a régiben, valaki engedni fog és idén is Hamiltont fogjuk látni a Mercedesben.


Megosztás: