Gasztronómiai rajongói klub

Politika mentes beszélgetések a mindennapokról
Avatar
Lancelot
Főnök!
Hozzászólások: 6527
Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
Mi vagy?: érdeklődő
Tartózkodási hely: Pápua City

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Lancelot » 2014.01.08. 22:11

bertone írta: Remélem, most már igen.
Igen. Köszönöm. Jól néz ki! (:n
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.01.09. 08:46

bertone írta: (:t

Tecnikai hiba volt. Mármint az én feltöltési technikám hibája. (:e

A napokban regisztráltam erre a flick-akármire és nem vettem észre, hogy nem elég feltölteni csak úgy, de azt még meg kell erősíteni is. Így elvben feltöltöttem, a képek ott is voltak, de csak addig látszódtak, amíg ki nem léptem arról az oldalról, mert akkor eltűntek. (:h
Értem, köszi.
És jó, hogy mondod, mert ebbe a hibába más is beleeshet.

Avatar
Lancelot
Főnök!
Hozzászólások: 6527
Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
Mi vagy?: érdeklődő
Tartózkodási hely: Pápua City

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Lancelot » 2014.01.15. 20:54

Kép

Boszorkánymáglya

Hozzávalók

16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.

A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.

A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.01.19. 15:57

Végre megcsináltam!

Túrós-meggyes charlotte torta:

Kép
Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.01.20. 07:55

Hétvégén a gyerekeinket voltunk meglátogatni. A felkészülés pénteken kezdődött:

chilisbab
gulyásleves
túrósbatyu
fasirt
csülökpörkölt
tejberizs

Nehogy éhezzenek szegények. (Ebből az első négyet csináltam én.)

(:n

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.01.20. 16:23

A hétvégén én is fasírtot csináltam. Gondoltam eszem két napig, aztán pihenek egyet, és a maradékot majd kedden.
Vasárnap vacsorára már nem volt.

Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.01.21. 16:34

Ez most kaja, vagy inkább vicces kép? :D
Kép

Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces... :D

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.01.21. 16:38

Jadrina írta: Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces... :D
Miből gondolod hogy bánná(k)? :D

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.01.21. 19:23

Phoebe írta:
Jadrina írta: Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces... :D
Miből gondolod hogy bánná(k)? :D
Legfeljebb kérnének egy kis vacsorát is.

Eni

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Eni » 2014.01.22. 15:29

Jadrina írta:Ez most kaja, vagy inkább vicces kép? :D
Kép

Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces... :D
Naaaa....., azért a férjed biztosan értékelné.... Nagyon eredeti :) Naturális, finom és izgató (?) is.... Kell ennél több??? :)

Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.01.22. 17:12

Eni írta:
Jadrina írta:Ez most kaja, vagy inkább vicces kép? :D
Kép

Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces... :D
Naaaa....., azért a férjed biztosan értékelné.... Nagyon eredeti :) Naturális, finom és izgató (?) is.... Kell ennél több??? :)
Talán, ha meg lenne töltve... (:j

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.01.22. 19:24

Jadrina írta: Talán, ha meg lenne töltve... (:j
Mi lenne, ha csak a tölteléket kapná? (:i

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.01. 08:21

Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Kép

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.01. 21:07

Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Várom a tapasztalatokat! Imádom a citromtortákat!

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.02. 08:26

Mi a napokban azt határoztuk el, hogy ezt készítünk szombaton:



A tasak szerint 3-4 adaghoz a hozzávalók:

30 dkg darálthús
70-80 dkg kprumpli
1 dl főzőtejszín
4 dl víz

1 Maggi tasak tartalmát a tejszínnel és a vízzel összekeverjük. A krumplit összevágva (az eredeti recept és a reklám szerint karikára, mi olyanra vágtuk, mintha sima tetpsiskrumplit csinálnánk) a kivajazozz tepsibe tesszük egy rétegben. Erre jön a kevés olajon (mi zsíron) megpárolt darálthús, majd egy újabb réteg krumpli. Ezt kell leönteni az összekevert tejszínes-vizes Maggi alappal, majd a tetejére 10 dkg rezseltsajt és kb 50 percig 200°C.on megsütjük.

Mivel nálunk a gyomor mérete kicsit nagyobb talán az átlagnál, így mi mindenből a dupláját vettük. Mivel tejszín éppen nem volt itthon, csak egy kevéske (valamivel kevesebb, mint 1 dl), ezért a mérőedénybe a tejszínt kiegészítettem 3 dl-ig tejjel, majd ebbe tettem még annyi vizet, hogy a két tasak tartalmával együtt lett 8 dl, a recept szerint összesen 1 liter folyadék helyett. Bevallom, én annyira nem rajongok az ilyen jellegű ételekért, ezért a korai lelkesedésem alábbhagyott, amikor láttam, miket raktam össze.
De ez van, nincs visszaút, így aztán ment be a sütőbe. Mivel nekünk közben el kellett mennünk itthonról, így a sütőt beállítottam 50 percre és mentünk. Mintegy két és fél óra múlva értünk haza. A kinézete remek volt, de azért mondtam a feleségemnek: vélhetően nem ez lesz a kedvenc kajám egyike, de azért csak eszek belőle.

Nos, mint mondtam, mi nagy étkűek vagyunk. Így a 6-8 adagnyi kajából nem sok maradt a végére. S mivel csak KETTEN voltunk, két dolgot tudtam megállapítani:

1. Ha a gyerekeink is itthon lesznek, mikor ilyet csinálunk, akkor legalább 3-4 tasakban és annak megfelelő hozzávalókban kell gondolkozni.
2. Ez az étel elsőre és azonnal bevonult a kedvenceim közé. Egyszerűen elkészíthető és isteni finom. Nehezen áltam meg, hogy bezabáljam még a maradékot is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem próbálta! (Képet nem csináltam, mert olyan éhes voltam már, hogy erre már nem volt kedvem, de a videó jól érzékelteti a kinézetet.)

:szery

Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.02.02. 11:13

Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak. (:v

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.02. 12:18

Jadrina írta:
Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak. (:v
10 pont! (:v

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.02. 18:47

Jadrina írta:Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak. (:v
Szerintem, ha összetalálkoznál vele, azt mondaná vigyél nyugodtan... minél messzebb tőle, ne is lásson :D :D :D :D
Kép

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.02. 19:02

Sánta Gepárd írta:
Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Várom a tapasztalatokat! Imádom a citromtortákat!
A neve tejszínes citromtorta

Mondjuk a krém második nekifutásnak jött össze... hála istennek csak a tejfölt kellett újra kikeverni a citromlével, a cukorral meg a zselatinnal... először robotgéppel próbáltam, de gyakorlatilag teljesen folyós lé lett belőle, amit még ha összeöntök a tejszínhabbal, akkor sem kapok belőle elég összeálló masszát. a tetejére citromot akartam rakni, de mivel második próbálkozásra jött össze, elfogyott, ami volt itthon, így maradt a narancs :D

Kicsit fanyar és savanykás az íze (tejföl miatt), a citrom annyira nem is érződik rajta, pedig raktam a piskóta tésztájába is és meg is locsoltam vele a lapokat.

Kép

Kép

Kép

Még tegnap meg lett kezdve... nem lehetett várni vele, míg rendesen összeáll a zselatin, mára jobban összeállt a krém.
Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.02. 19:57

Jól néz ki!

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.02. 20:40

Köszi!
Kép

Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.02.03. 09:47

Bönde Attila írta:
Jadrina írta:Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak. (:v
Szerintem, ha összetalálkoznál vele, azt mondaná vigyél nyugodtan... minél messzebb tőle, ne is lásson :D :D :D :D
Én ugyan ezt mondanám a saját húgomra. (:v
De ha tényleg elvinnék, akkor én lennék az első, aki sírna. ;)

Nagyon jól néz ki az a torta.

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.03. 13:56

Bönde Attila írta:A neve tejszínes citromtorta
Jaj, ezt én is csinálom, ez a specialitásom (többet nem is nagyon tudok), és mindig sikert arat. Annyiban más, hogy én sütni tényleg nem nagyon szeretek/tudok, ezért babapiskótából rakok rétegeket, és olyan lesz, mint a tiramisu. A krém pedig sosem lesz krém, hanem egy lötyő, és azt a babapiskóta beissza. És eleget még nem sikerült csinálnom.

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.03. 16:46

Sánta Gepárd írta:
Bönde Attila írta:A neve tejszínes citromtorta
Jaj, ezt én is csinálom, ez a specialitásom (többet nem is nagyon tudok), és mindig sikert arat. Annyiban más, hogy én sütni tényleg nem nagyon szeretek/tudok, ezért babapiskótából rakok rétegeket, és olyan lesz, mint a tiramisu. A krém pedig sosem lesz krém, hanem egy lötyő, és azt a babapiskóta beissza. És eleget még nem sikerült csinálnom.
Én nem szeretem, ha folyik a krém... de hála istennek, úgy hogy a második próbálkozásnál már figyeltem a tejfölre, hogy hogy keverem ki, nem lett baj, összeállt rendesen... másnapra pedig még jobban a zselatinnak köszönhetően.
Kép

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.03. 19:45

Bönde Attila írta: Én nem szeretem, ha folyik a krém... de hála istennek, úgy hogy a második próbálkozásnál már figyeltem a tejfölre, hogy hogy keverem ki, nem lett baj, összeállt rendesen... másnapra pedig még jobban a zselatinnak köszönhetően.
Én nem teszek bele zselatint, Mert így nem krém és piskóta lesz, hanem egybeáll az egész egy finom masszává.

De a krémet is meg fogom próbálni.

Lezárt