Gasztronómiai rajongói klub
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Szelíd motorosoknak.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.
Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett.
Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett.
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én zeller krémlevest készítettem, pirított füstölt sonka kockákkal.bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.
Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.
Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.Sánta Gepárd írta:Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.
Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
És ezt egyedül, vagy a családnak???bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
A feleségem nem szokott vacsorázni.Sánta Gepárd írta:És ezt egyedül, vagy a családnak???bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
A feleségem nem szokott vacsorázni. [/quote]bertone írta:
És ezt egyedül, vagy a családnak???
Fejet hajtok...
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.
1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.
Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.
Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én 56 dkg lisztből indulok és az is csak átlóban fér el a tepsibenBönde Attila írta:Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.
1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.
Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Kell még hozzá sütőpor és olvasztott vaj, és valószínű az arányok is eltérőek, elég sűrű masszát kaptam, nem olyan selymes, folyósat mint a sima palacsintánál. Az amúgy jó benne, hogy egyáltalán nem ragad le, és a tésztájába bele lehet sütni bármit.Bönde Attila írta:Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor gratPhoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.
"To really show you're one of the greatest, you have to deliver when you haven't got the best machinery." - Jackie Stewart
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Akkor nem jár a gratuláció.carlos78 írta: wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Sütés előtt.... Kevert süti. Epres kakaós, reszelt citrommal. Múlt héten próbáltam ki egy alapreceptet először, akkor narancsosat készítettem kakaó nélkül, most kicsit variáltam rajta.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Hasonlót csináltam most én is. Mákos-meggyest, de nem amerikai palacsintát, hanem élesztős keltet. (Senki nem mondta, hogy nem kell...)carlos78 írta:wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor gratPhoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.
Ha megtalálom a módját, mellékelem a képet.
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ja, hogy eddig rosszul csináltam?
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Kikapcsolódásként (és mert piszkosul kiváncsi voltam mit tud a korma curry), készítettem currys csirkét. Délután bepácoltam, kevés olajba és fűszerbe, pihentettem egyet a hűtőben. Utána nagy lángon sütöttem rá egy kis kérget, majd ment a cserépedénybe, közben készítettem tejszínből és a curryből öntetet, nyakon öntöttem vele, így került lefedve a sütőbe. Végén még egy kis pirulás fólia nélkül, dekornak pedig petrezselyem. Szerintem jó lett, mondjuk lehet, hogy még a lépcsőházban is curry szag van.
Amíg a husi pácolódott, összedobtam egy sütit is, az alaprecept csak citromos sütemény címen fut (3tojás, 3citrom héjja, 1citrom leve, 18dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg olvasztott vaj, egy teáskanál sütőpor). Kicsit variáltam rajta, így narancsos lett, egész kék szőlő szemekkel, és a sima cukor kapott egy kis vaníliásat is.
Nagyon könnyű és finom tésztája van, jó alaprecept.
Amíg a husi pácolódott, összedobtam egy sütit is, az alaprecept csak citromos sütemény címen fut (3tojás, 3citrom héjja, 1citrom leve, 18dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg olvasztott vaj, egy teáskanál sütőpor). Kicsit variáltam rajta, így narancsos lett, egész kék szőlő szemekkel, és a sima cukor kapott egy kis vaníliásat is.
Nagyon könnyű és finom tésztája van, jó alaprecept.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt.
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Egész ügyes! És kinek készült?trutya írta:én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt.
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid
Re: Gasztronómiai rajongói klub
szerintem tudod (2 éves forduló volt)bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült?
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Kósza gondolatként felmerült bennem (nem vezetek nyilvántartást ), de nagyobb esélyt adtam egy kis rokonnak (pl. egy unokaöcsi).trutya írta:szerintem tudod (2 éves forduló volt)bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült?
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt
Na, a kerekeket meg egyáltalán nem hiányoltam, jó ez így, ahogy van.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Jaj, de kis romantikus itt valaki.