Igen. Köszönöm. Jól néz ki!bertone írta: Remélem, most már igen.
Gasztronómiai rajongói klub
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Értem, köszi.bertone írta:
Tecnikai hiba volt. Mármint az én feltöltési technikám hibája.
A napokban regisztráltam erre a flick-akármire és nem vettem észre, hogy nem elég feltölteni csak úgy, de azt még meg kell erősíteni is. Így elvben feltöltöttem, a képek ott is voltak, de csak addig látszódtak, amíg ki nem léptem arról az oldalról, mert akkor eltűntek.
És jó, hogy mondod, mert ebbe a hibába más is beleeshet.
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Boszorkánymáglya
Hozzávalók
16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Végre megcsináltam!
Túrós-meggyes charlotte torta:
Túrós-meggyes charlotte torta:
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Hétvégén a gyerekeinket voltunk meglátogatni. A felkészülés pénteken kezdődött:
chilisbab
gulyásleves
túrósbatyu
fasirt
csülökpörkölt
tejberizs
Nehogy éhezzenek szegények. (Ebből az első négyet csináltam én.)
chilisbab
gulyásleves
túrósbatyu
fasirt
csülökpörkölt
tejberizs
Nehogy éhezzenek szegények. (Ebből az első négyet csináltam én.)
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
A hétvégén én is fasírtot csináltam. Gondoltam eszem két napig, aztán pihenek egyet, és a maradékot majd kedden.
Vasárnap vacsorára már nem volt.
Vasárnap vacsorára már nem volt.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ez most kaja, vagy inkább vicces kép?
Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Miből gondolod hogy bánná(k)?Jadrina írta: Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Legfeljebb kérnének egy kis vacsorát is.Phoebe írta:Miből gondolod hogy bánná(k)?Jadrina írta: Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Naaaa....., azért a férjed biztosan értékelné.... Nagyon eredeti Naturális, finom és izgató (?) is.... Kell ennél több???Jadrina írta:Ez most kaja, vagy inkább vicces kép?
Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Talán, ha meg lenne töltve...Eni írta:Naaaa....., azért a férjed biztosan értékelné.... Nagyon eredeti Naturális, finom és izgató (?) is.... Kell ennél több???Jadrina írta:Ez most kaja, vagy inkább vicces kép?
Szerintem ha vacsira ilyet adnék az nem lenne olyan vicces...
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Mi lenne, ha csak a tölteléket kapná?Jadrina írta: Talán, ha meg lenne töltve...
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Várom a tapasztalatokat! Imádom a citromtortákat!Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Mi a napokban azt határoztuk el, hogy ezt készítünk szombaton:
A tasak szerint 3-4 adaghoz a hozzávalók:
30 dkg darálthús
70-80 dkg kprumpli
1 dl főzőtejszín
4 dl víz
1 Maggi tasak tartalmát a tejszínnel és a vízzel összekeverjük. A krumplit összevágva (az eredeti recept és a reklám szerint karikára, mi olyanra vágtuk, mintha sima tetpsiskrumplit csinálnánk) a kivajazozz tepsibe tesszük egy rétegben. Erre jön a kevés olajon (mi zsíron) megpárolt darálthús, majd egy újabb réteg krumpli. Ezt kell leönteni az összekevert tejszínes-vizes Maggi alappal, majd a tetejére 10 dkg rezseltsajt és kb 50 percig 200°C.on megsütjük.
Mivel nálunk a gyomor mérete kicsit nagyobb talán az átlagnál, így mi mindenből a dupláját vettük. Mivel tejszín éppen nem volt itthon, csak egy kevéske (valamivel kevesebb, mint 1 dl), ezért a mérőedénybe a tejszínt kiegészítettem 3 dl-ig tejjel, majd ebbe tettem még annyi vizet, hogy a két tasak tartalmával együtt lett 8 dl, a recept szerint összesen 1 liter folyadék helyett. Bevallom, én annyira nem rajongok az ilyen jellegű ételekért, ezért a korai lelkesedésem alábbhagyott, amikor láttam, miket raktam össze.
De ez van, nincs visszaút, így aztán ment be a sütőbe. Mivel nekünk közben el kellett mennünk itthonról, így a sütőt beállítottam 50 percre és mentünk. Mintegy két és fél óra múlva értünk haza. A kinézete remek volt, de azért mondtam a feleségemnek: vélhetően nem ez lesz a kedvenc kajám egyike, de azért csak eszek belőle.
Nos, mint mondtam, mi nagy étkűek vagyunk. Így a 6-8 adagnyi kajából nem sok maradt a végére. S mivel csak KETTEN voltunk, két dolgot tudtam megállapítani:
1. Ha a gyerekeink is itthon lesznek, mikor ilyet csinálunk, akkor legalább 3-4 tasakban és annak megfelelő hozzávalókban kell gondolkozni.
2. Ez az étel elsőre és azonnal bevonult a kedvenceim közé. Egyszerűen elkészíthető és isteni finom. Nehezen áltam meg, hogy bezabáljam még a maradékot is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem próbálta! (Képet nem csináltam, mert olyan éhes voltam már, hogy erre már nem volt kedvem, de a videó jól érzékelteti a kinézetet.)
A tasak szerint 3-4 adaghoz a hozzávalók:
30 dkg darálthús
70-80 dkg kprumpli
1 dl főzőtejszín
4 dl víz
1 Maggi tasak tartalmát a tejszínnel és a vízzel összekeverjük. A krumplit összevágva (az eredeti recept és a reklám szerint karikára, mi olyanra vágtuk, mintha sima tetpsiskrumplit csinálnánk) a kivajazozz tepsibe tesszük egy rétegben. Erre jön a kevés olajon (mi zsíron) megpárolt darálthús, majd egy újabb réteg krumpli. Ezt kell leönteni az összekevert tejszínes-vizes Maggi alappal, majd a tetejére 10 dkg rezseltsajt és kb 50 percig 200°C.on megsütjük.
Mivel nálunk a gyomor mérete kicsit nagyobb talán az átlagnál, így mi mindenből a dupláját vettük. Mivel tejszín éppen nem volt itthon, csak egy kevéske (valamivel kevesebb, mint 1 dl), ezért a mérőedénybe a tejszínt kiegészítettem 3 dl-ig tejjel, majd ebbe tettem még annyi vizet, hogy a két tasak tartalmával együtt lett 8 dl, a recept szerint összesen 1 liter folyadék helyett. Bevallom, én annyira nem rajongok az ilyen jellegű ételekért, ezért a korai lelkesedésem alábbhagyott, amikor láttam, miket raktam össze.
De ez van, nincs visszaút, így aztán ment be a sütőbe. Mivel nekünk közben el kellett mennünk itthonról, így a sütőt beállítottam 50 percre és mentünk. Mintegy két és fél óra múlva értünk haza. A kinézete remek volt, de azért mondtam a feleségemnek: vélhetően nem ez lesz a kedvenc kajám egyike, de azért csak eszek belőle.
Nos, mint mondtam, mi nagy étkűek vagyunk. Így a 6-8 adagnyi kajából nem sok maradt a végére. S mivel csak KETTEN voltunk, két dolgot tudtam megállapítani:
1. Ha a gyerekeink is itthon lesznek, mikor ilyet csinálunk, akkor legalább 3-4 tasakban és annak megfelelő hozzávalókban kell gondolkozni.
2. Ez az étel elsőre és azonnal bevonult a kedvenceim közé. Egyszerűen elkészíthető és isteni finom. Nehezen áltam meg, hogy bezabáljam még a maradékot is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem próbálta! (Képet nem csináltam, mert olyan éhes voltam már, hogy erre már nem volt kedvem, de a videó jól érzékelteti a kinézetet.)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak.Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
10 pont!Jadrina írta:Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak.Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Szerintem, ha összetalálkoznál vele, azt mondaná vigyél nyugodtan... minél messzebb tőle, ne is lássonJadrina írta:Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak.
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
A neve tejszínes citromtortaSánta Gepárd írta:Várom a tapasztalatokat! Imádom a citromtortákat!Bönde Attila írta:Ma megpróbálkozom egy tejszínes, citromkrémes tortával... kíváncsi vagyok milyen lesz. Én nem ugrálok a citromért, de tesóm óhaja... ha már egyszer születésnapja lesz.
Mondjuk a krém második nekifutásnak jött össze... hála istennek csak a tejfölt kellett újra kikeverni a citromlével, a cukorral meg a zselatinnal... először robotgéppel próbáltam, de gyakorlatilag teljesen folyós lé lett belőle, amit még ha összeöntök a tejszínhabbal, akkor sem kapok belőle elég összeálló masszát. a tetejére citromot akartam rakni, de mivel második próbálkozásra jött össze, elfogyott, ami volt itthon, így maradt a narancs
Kicsit fanyar és savanykás az íze (tejföl miatt), a citrom annyira nem is érződik rajta, pedig raktam a piskóta tésztájába is és meg is locsoltam vele a lapokat.
Még tegnap meg lett kezdve... nem lehetett várni vele, míg rendesen összeáll a zselatin, mára jobban összeállt a krém.
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én ugyan ezt mondanám a saját húgomra.Bönde Attila írta:Szerintem, ha összetalálkoznál vele, azt mondaná vigyél nyugodtan... minél messzebb tőle, ne is lássonJadrina írta:Azon gondolkodom, hogy testvéremmé kellene fogadjalak.
De ha tényleg elvinnék, akkor én lennék az első, aki sírna.
Nagyon jól néz ki az a torta.
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Jaj, ezt én is csinálom, ez a specialitásom (többet nem is nagyon tudok), és mindig sikert arat. Annyiban más, hogy én sütni tényleg nem nagyon szeretek/tudok, ezért babapiskótából rakok rétegeket, és olyan lesz, mint a tiramisu. A krém pedig sosem lesz krém, hanem egy lötyő, és azt a babapiskóta beissza. És eleget még nem sikerült csinálnom.Bönde Attila írta:A neve tejszínes citromtorta
-
- AutoGP vezető
- Hozzászólások: 1108
- Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
- Mi vagy?: éhes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én nem szeretem, ha folyik a krém... de hála istennek, úgy hogy a második próbálkozásnál már figyeltem a tejfölre, hogy hogy keverem ki, nem lett baj, összeállt rendesen... másnapra pedig még jobban a zselatinnak köszönhetően.Sánta Gepárd írta:Jaj, ezt én is csinálom, ez a specialitásom (többet nem is nagyon tudok), és mindig sikert arat. Annyiban más, hogy én sütni tényleg nem nagyon szeretek/tudok, ezért babapiskótából rakok rétegeket, és olyan lesz, mint a tiramisu. A krém pedig sosem lesz krém, hanem egy lötyő, és azt a babapiskóta beissza. És eleget még nem sikerült csinálnom.Bönde Attila írta:A neve tejszínes citromtorta
- Sánta Gepárd
- Formula1 pilóta
- Hozzászólások: 3589
- Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
- Mi vagy?: Háááát....
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én nem teszek bele zselatint, Mert így nem krém és piskóta lesz, hanem egybeáll az egész egy finom masszává.Bönde Attila írta: Én nem szeretem, ha folyik a krém... de hála istennek, úgy hogy a második próbálkozásnál már figyeltem a tejfölre, hogy hogy keverem ki, nem lett baj, összeállt rendesen... másnapra pedig még jobban a zselatinnak köszönhetően.
De a krémet is meg fogom próbálni.