Gasztronómiai rajongói klub

Politika mentes beszélgetések a mindennapokról
Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.02.06. 15:52

Szelíd motorosoknak. :mosoly:

Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.26. 18:42

Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.02.26. 19:03

bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Én zeller krémlevest készítettem, pirított füstölt sonka kockákkal. :)

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.26. 20:10

bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.26. 20:25

Sánta Gepárd írta:
bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...
Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.26. 21:55

bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:
És ezt egyedül, vagy a családnak???

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.26. 22:27

Sánta Gepárd írta:
bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:
És ezt egyedül, vagy a családnak???
A feleségem nem szokott vacsorázni. :mosoly:

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.02.27. 08:11

bertone írta:
És ezt egyedül, vagy a családnak???
A feleségem nem szokott vacsorázni. :mosoly:[/quote]
Fejet hajtok...

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.02.28. 10:33

Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.

1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.

Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.02.28. 11:29

Bönde Attila írta:Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.

1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.

Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
Én 56 dkg lisztből indulok és az is csak átlóban fér el a tepsiben :mosoly:

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.03.05. 14:10

Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.

Kép

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.03.05. 15:51

Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.
Kép

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.03.05. 15:57

Bönde Attila írta:Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.
Kell még hozzá sütőpor és olvasztott vaj, és valószínű az arányok is eltérőek, elég sűrű masszát kaptam, nem olyan selymes, folyósat mint a sima palacsintánál. Az amúgy jó benne, hogy egyáltalán nem ragad le, és a tésztájába bele lehet sütni bármit.

Avatar
carlos78
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3418
Csatlakozott: 2013.12.28. 08:23
Mi vagy?: winner

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: carlos78 » 2014.03.05. 16:37

Phoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.

Kép
wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)
"To really show you're one of the greatest, you have to deliver when you haven't got the best machinery." - Jackie Stewart

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.03.05. 16:39

carlos78 írta: wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)
Akkor nem jár a gratuláció. :( :D

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.05.12. 16:54

Sütés előtt.... Kevert süti. Epres kakaós, reszelt citrommal. Múlt héten próbáltam ki egy alapreceptet először, akkor narancsosat készítettem kakaó nélkül, most kicsit variáltam rajta. :)

Kép

Avatar
Sánta Gepárd
Formula1 pilóta
Hozzászólások: 3589
Csatlakozott: 2013.12.28. 10:36
Mi vagy?: Háááát....
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Sánta Gepárd » 2014.05.12. 18:58

carlos78 írta:
Phoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.
wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)
Hasonlót csináltam most én is. Mákos-meggyest, de nem amerikai palacsintát, hanem élesztős keltet. (Senki nem mondta, hogy nem kell...)
Ha megtalálom a módját, mellékelem a képet.
Kép

trutya
Főnök!
Hozzászólások: 4494
Csatlakozott: 2013.12.22. 12:38
Mi vagy?: lófaszjóska

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: trutya » 2014.05.20. 17:18

kevésbé sikerült kísérletek:
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/14- ... -sikerult/

poén :)
Kép

Bönde Attila
AutoGP vezető
Hozzászólások: 1108
Csatlakozott: 2013.12.29. 15:17
Mi vagy?: éhes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Bönde Attila » 2014.07.01. 10:06

Ja, hogy eddig rosszul csináltam?

Kép

Avatar
Phoebe
Főnök!
Hozzászólások: 5520
Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
Mi vagy?: Balszerencse hozója
Tartózkodási hely: BP

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Phoebe » 2014.10.03. 19:43

Kikapcsolódásként (és mert piszkosul kiváncsi voltam mit tud a korma curry), készítettem currys csirkét. Délután bepácoltam, kevés olajba és fűszerbe, pihentettem egyet a hűtőben. Utána nagy lángon sütöttem rá egy kis kérget, majd ment a cserépedénybe, közben készítettem tejszínből és a curryből öntetet, nyakon öntöttem vele, így került lefedve a sütőbe. Végén még egy kis pirulás fólia nélkül, dekornak pedig petrezselyem. Szerintem jó lett, mondjuk lehet, hogy még a lépcsőházban is curry szag van. :D
Amíg a husi pácolódott, összedobtam egy sütit is, az alaprecept csak citromos sütemény címen fut (3tojás, 3citrom héjja, 1citrom leve, 18dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg olvasztott vaj, egy teáskanál sütőpor). Kicsit variáltam rajta, így narancsos lett, egész kék szőlő szemekkel, és a sima cukor kapott egy kis vaníliásat is.
Nagyon könnyű és finom tésztája van, jó alaprecept.

trutya
Főnök!
Hozzászólások: 4494
Csatlakozott: 2013.12.22. 12:38
Mi vagy?: lófaszjóska

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: trutya » 2014.10.04. 05:22

én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt. :D
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid :D

Kép

Kép
Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.10.04. 05:27

trutya írta:én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt. :D
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid :D

Kép

Kép
Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:

trutya
Főnök!
Hozzászólások: 4494
Csatlakozott: 2013.12.22. 12:38
Mi vagy?: lófaszjóska

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: trutya » 2014.10.04. 05:36

bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:
szerintem tudod :) (2 éves forduló volt)
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt :D
Kép

bertone

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: bertone » 2014.10.04. 05:42

trutya írta:
bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:
szerintem tudod :) (2 éves forduló volt)
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt :D
Kósza gondolatként felmerült bennem (nem vezetek nyilvántartást :mosoly: ), de nagyobb esélyt adtam egy kis rokonnak (pl. egy unokaöcsi).

Na, a kerekeket meg egyáltalán nem hiányoltam, jó ez így, ahogy van. :mosoly:

Avatar
Jadrina
WSR pilóta
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2014.01.02. 12:36

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Hozzászólás Szerző: Jadrina » 2014.10.04. 09:17

Jaj, de kis romantikus itt valaki. (:v

Lezárt