Oldal: 5 / 7

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 18:42
Szerző: bertone
Egyébként, nagyon finom lett a pulyka!

(:i

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.26. 21:53
Szerző: Lancelot
nikotin írta:
Phoebe írta: Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet. :)
Kép
Köszi! Az biztos, hogy én egyiket sem fogom elenni senki elől.

:mosoly:
Nekem tetszik, de így első olvasásra elég bonyolultnak tűnik. :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.26. 21:58
Szerző: Lancelot
Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.

Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz! :) :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.26. 22:13
Szerző: bertone
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.

Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz! :) :)
És az aszaltszilva hol maradt?

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.27. 21:43
Szerző: Lancelot
nikotin írta:
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.

Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz! :) :)
És az aszaltszilva hol maradt?
Sorry! Az aszalt szilvát a sajtra kell rakni szépen, egyenletesen. Kifelejtettem a leírásból.

Íme egy mostani kép, hideg állapotában. Így néz ki:

Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.27. 22:04
Szerző: bertone
Gondoltam és sejthető is volt, hol a helye. :mosoly:

Megjegyzem, ezt én is el fogom készíteni!

(:k

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.27. 22:10
Szerző: Lancelot
nikotin írta:Gondoltam és sejthető is volt, hol a helye. :mosoly:

Megjegyzem, ezt én is el fogom készíteni!

(:k
Akkor:

(:k

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.28. 21:54
Szerző: eniksz
Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... ! :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.28. 22:09
Szerző: mudd
eniksz írta:Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... ! :)
ekkis hajmat megdinsztosz (neg ekkis petrezselymet (nem a zoggyit!) is tennik bele, oszt amikor e' ma puha, lenyomod a turmixgebbe), oszt belebaszod a lecset (+baberlevel). amikor puha, vegsosoron kesz van. behabarod (simaliszt+tejfol). ennyi. kalap-kabat-csokolom.

(50%os single grain wiskyt szopogatok, es jo nekem, de egy lencsefozeleket a halotti agyamrol is osszecsattintok)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.29. 08:02
Szerző: mudd
+ komenymag, de abbol is csak keves

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.29. 11:29
Szerző: Phoebe
eniksz írta:Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... ! :)
Tavaly ez alapján főztem, most már megy fejből, egyszerű. :)

https://cookpad.com/hu/receptek/1925440 ... lek-recept

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.30. 22:56
Szerző: eniksz
Köszönöm a recepteket. Valamelyiket kipróbálom lesz ami lesz.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2018.01.20. 10:57
Szerző: bertone
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.

Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz! :) :)
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással. :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2018.01.21. 17:52
Szerző: mudd
Kép
elment a fonok is :(

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2018.01.21. 21:40
Szerző: bertone
nikotin írta:
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.

Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz! :) :)
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással. :mosoly:
IMG_20180121_134341_1280x719.jpg
IMG_20180121_134341_1280x719.jpg (203.69 KiB) Megtekintve 1473 alkalommal

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2018.01.23. 00:47
Szerző: Lancelot
nikotin írta:
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással. :mosoly:
IMG_20180121_134341_1280x719.jpg
[/quote]
(:j

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 20:36
Szerző: mudd
Kép

ezzel hozott ossze a josorsom :)
pazar.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 21:39
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta:
2019.10.23. 20:36
Kép

ezzel hozott ossze a josorsom :)
pazar.
Miben más?

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 21:47
Szerző: mudd
Sánta Gepárd írta:
2019.10.23. 21:39
mudd írta:
2019.10.23. 20:36
Kép

ezzel hozott ossze a josorsom :)
pazar.
Miben más?
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 22:01
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta:
2019.10.23. 21:47
Sánta Gepárd írta:
2019.10.23. 21:39


Miben más?
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.
Egészségedre!
*irigyen nyeldekel*

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 22:06
Szerző: Bandee
mudd írta:
2019.10.23. 21:47
Sánta Gepárd írta:
2019.10.23. 21:39


Miben más?
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.
Beteg vagy Tibikém? Mi ez a lötty pálinka helyett?:)


Iszol Te rendesen?

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.23. 22:32
Szerző: mudd
Bandee írta:
2019.10.23. 22:06
Beteg vagy Tibikém? Mi ez a lötty pálinka helyett?:)

Iszol Te rendesen?
rajtam ugyan a rontas, de iszok ezert rendesen.
az unicumot nem iszakolasra teremtette az ur (meg is bosszulja magat), hanem gyogyszernek. kivancsi voltam erre az unicumra, hogy csak urizal, vagy tartalom is van mogotte (szerintem van). egy evig allt a szekrenyben, mire osszejott a kello alkalom a kibontasara - ezt nem magam fogom meginni.

igazad van, egy rendes stampedli szilvapalesz nem fog megartani.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.24. 00:25
Szerző: Redbull
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak. 😀

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.24. 07:27
Szerző: bertone
Redbull írta:
2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak. 😀
Látod, ha ott lettem volna, nem marad bontatlan a whiskey! 😁

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.24. 07:49
Szerző: Redbull
bertone írta:
2019.10.24. 07:27
Redbull írta:
2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak. 😀
Látod, ha ott lettem volna, nem marad bontatlan a whiskey! 😁
Olyan finom pálinkáim vannak, hogy nem csodálkozom a történteken.
😀