Oldal: 5 / 7
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.24. 18:42
Szerző: bertone
Egyébként, nagyon finom lett a pulyka!
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.26. 21:53
Szerző: Lancelot
nikotin írta:Phoebe írta:
Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet.
Köszi! Az biztos, hogy én egyiket sem fogom elenni senki elől.
Nekem tetszik, de így első olvasásra elég bonyolultnak tűnik.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.26. 21:58
Szerző: Lancelot
Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.
Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz!
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.26. 22:13
Szerző: bertone
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.
Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz!
És az aszaltszilva hol maradt?
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.27. 21:43
Szerző: Lancelot
nikotin írta:Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.
Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz!
És az aszaltszilva hol maradt?
Sorry! Az aszalt szilvát a sajtra kell rakni szépen, egyenletesen. Kifelejtettem a leírásból.
Íme egy mostani kép, hideg állapotában. Így néz ki:
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.27. 22:04
Szerző: bertone
Gondoltam és sejthető is volt, hol a helye.
Megjegyzem, ezt én is el fogom készíteni!
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.27. 22:10
Szerző: Lancelot
nikotin írta:Gondoltam és sejthető is volt, hol a helye.
Megjegyzem, ezt én is el fogom készíteni!
Akkor:
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.28. 21:54
Szerző: eniksz
Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... !
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.28. 22:09
Szerző: mudd
eniksz írta:Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... !
ekkis hajmat megdinsztosz (neg ekkis petrezselymet (nem a zoggyit!) is tennik bele, oszt amikor e' ma puha, lenyomod a turmixgebbe), oszt belebaszod a lecset (+baberlevel). amikor puha, vegsosoron kesz van. behabarod (simaliszt+tejfol). ennyi. kalap-kabat-csokolom.
(50%os single grain wiskyt szopogatok, es jo nekem, de egy lencsefozeleket a halotti agyamrol is osszecsattintok)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.29. 08:02
Szerző: mudd
+ komenymag, de abbol is csak keves
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.29. 11:29
Szerző: Phoebe
eniksz írta:Fiúk lányok ti főztetek már lencse főzeléket? Én még soha. Annyi féle recept van a net-en nem bírok eligazodni. Melyik az eredeti alap recept? Mindenféle reform és divat nélkül.
Ha tudtok jó kipróbált receptet, osszátok meg velem lécci, lécci, lécci... !
Tavaly ez alapján főztem, most már megy fejből, egyszerű.
https://cookpad.com/hu/receptek/1925440 ... lek-recept
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2017.12.30. 22:56
Szerző: eniksz
Köszönöm a recepteket. Valamelyiket kipróbálom lesz ami lesz.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2018.01.20. 10:57
Szerző: bertone
Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.
Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz!
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2018.01.21. 17:52
Szerző: mudd
elment a fonok is
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2018.01.21. 21:40
Szerző: bertone
nikotin írta:Lancelot írta:Ma aszalt szilvás csirke mellfilét készítettem.
Alufólia - bacon szalonna ráterítve - kiklopfolt, vékony szeletekre vágott mellfilé rá - borsozva, sózva - aztán reszelt sajt tojással összekeverve, szerecsendióval fűszerezve - az egész összegöngyölve a fóliában - sütőbe - 190 fok - 60 perc. ... Nem lett rossz!
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással.
- IMG_20180121_134341_1280x719.jpg (203.69 KiB) Megtekintve 1473 alkalommal
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2018.01.23. 00:47
Szerző: Lancelot
nikotin írta:
Na, holnap lesz a napja, hogy elkészítsem, bár némi változtatással.
IMG_20180121_134341_1280x719.jpg
[/quote]
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 20:36
Szerző: mudd
ezzel hozott ossze a josorsom
pazar.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 21:39
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta: ↑2019.10.23. 20:36
ezzel hozott ossze a josorsom
pazar.
Miben más?
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 21:47
Szerző: mudd
Sánta Gepárd írta: ↑2019.10.23. 21:39
mudd írta: ↑2019.10.23. 20:36
ezzel hozott ossze a josorsom
pazar.
Miben más?
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 22:01
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta: ↑2019.10.23. 21:47
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.
Egészségedre!
*irigyen nyeldekel*
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 22:06
Szerző: Bandee
mudd írta: ↑2019.10.23. 21:47
igaz, edesebb mint a normal unikutty, vagy a szilvas, de nem tulzottan, nem tolakodo. selymes nagyon.
Beteg vagy Tibikém? Mi ez a lötty pálinka helyett?:)
Iszol Te rendesen?
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.23. 22:32
Szerző: mudd
Bandee írta: ↑2019.10.23. 22:06
Beteg vagy Tibikém? Mi ez a lötty pálinka helyett?:)
Iszol Te rendesen?
rajtam ugyan a rontas, de iszok ezert rendesen.
az unicumot nem iszakolasra teremtette az ur (meg is bosszulja magat), hanem gyogyszernek. kivancsi voltam erre az unicumra, hogy csak urizal, vagy tartalom is van mogotte (szerintem van). egy evig allt a szekrenyben, mire osszejott a kello alkalom a kibontasara - ezt nem magam fogom meginni.
igazad van, egy rendes stampedli szilvapalesz nem fog megartani.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.24. 00:25
Szerző: Redbull
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.24. 07:27
Szerző: bertone
Redbull írta: ↑2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak.
Látod, ha ott lettem volna, nem marad bontatlan a whiskey!
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2019.10.24. 07:49
Szerző: Redbull
bertone írta: ↑2019.10.24. 07:27
Redbull írta: ↑2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak.
Látod, ha ott lettem volna, nem marad bontatlan a whiskey!
Olyan finom pálinkáim vannak, hogy nem csodálkozom a történteken.