Oldal: 6 / 7

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.24. 17:02
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta:
2019.10.23. 22:32
Bandee írta:
2019.10.23. 22:06
Beteg vagy Tibikém? Mi ez a lötty pálinka helyett?:)

Iszol Te rendesen?
rajtam ugyan a rontas, de iszok ezert rendesen.
az unicumot nem iszakolasra teremtette az ur (meg is bosszulja magat), hanem gyogyszernek. kivancsi voltam erre az unicumra, hogy csak urizal, vagy tartalom is van mogotte (szerintem van). egy evig allt a szekrenyben, mire osszejott a kello alkalom a kibontasara - ezt nem magam fogom meginni.

igazad van, egy rendes stampedli szilvapalesz nem fog megartani.
Egy évig????
Fele idő alatt megiszogatom egyedül is.
(Kár a többiekbe, ők nem szeretik.)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.24. 17:03
Szerző: Sánta Gepárd
Redbull írta:
2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak. 😀
Bezzeg én rábuktam volna a bontatlan üvegekre...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.25. 21:37
Szerző: mudd
Sánta Gepárd írta:
2019.10.24. 17:02
Egy évig????
Fele idő alatt megiszogatom egyedül is.
(Kár a többiekbe, ők nem szeretik.)
ugyan mar! delutan, ket kave kozt meg lehetne inni :D
csak arrol van szo, hogy par szivemnek fontos embert is meg akarok belole kinalni

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.26. 22:49
Szerző: eniksz
Sánta Gepárd írta:
2019.10.24. 17:03
Redbull írta:
2019.10.24. 00:25
Az elmúlt héten volt a lányom esküvője. Három féle pálinka, Jáger, whisky, krémlikörök voltak porondon. A pálinka fele elfogyott, a Jáger ből egy üveg lett bontva de alig fogyott, a whisky-k bontatlanok maradtak. 😀
Bezzeg én rábuktam volna a bontatlan üvegekre...
Szereted a wihskyt? Szerintem olyan mintha faszenet nyalogatnék. :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.26. 23:02
Szerző: bertone
eniksz írta:
2019.10.26. 22:49
Sánta Gepárd írta:
2019.10.24. 17:03


Bezzeg én rábuktam volna a bontatlan üvegekre...
Szereted a wihskyt? Szerintem olyan mintha faszenet nyalogatnék. :D
Érdekes, nekem még soha nem jutott eszembe, hogy faszenet nyalogassak. (:u

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.26. 23:08
Szerző: Redbull
Enikszel vagyok, nem birom a whiskyt, se íze se bűze.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.27. 00:07
Szerző: mudd
bertone írta:
2019.10.26. 23:02
Érdekes, nekem még soha nem jutott eszembe, hogy faszenet nyalogassak. (:u
probalj ir whiskeyt, az nincs szetfustolve. ;)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.27. 00:09
Szerző: bertone
mudd írta:
2019.10.27. 00:07
bertone írta:
2019.10.26. 23:02
Érdekes, nekem még soha nem jutott eszembe, hogy faszenet nyalogassak. (:u
probalj ir whiskeyt, az nincs szetfustolve. ;)
Nem nekem van problémám a whiskey-vel!

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.27. 00:17
Szerző: mudd
bertone írta:
2019.10.27. 00:09
mudd írta:
2019.10.27. 00:07

probalj ir whiskeyt, az nincs szetfustolve. ;)
Nem nekem van problémám a whiskey-vel!
jovanno. csak kisilabizaljak valahogy...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.27. 11:07
Szerző: Sánta Gepárd
eniksz írta:
2019.10.26. 22:49
Sánta Gepárd írta:
2019.10.24. 17:03


Bezzeg én rábuktam volna a bontatlan üvegekre...
Szereted a wihskyt? Szerintem olyan mintha faszenet nyalogatnék. :D
A whiskyt szokni kell. Én sem szerettem. Aztán elmentünk egy világvégi buliba. Ez volt. Ezt ittam. Eleinte fanyalogva, aztán... És most szeretem.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.10.27. 11:08
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta:
2019.10.25. 21:37
Sánta Gepárd írta:
2019.10.24. 17:02
Egy évig????
Fele idő alatt megiszogatom egyedül is.
(Kár a többiekbe, ők nem szeretik.)
ugyan mar! delutan, ket kave kozt meg lehetne inni :D
csak arrol van szo, hogy par szivemnek fontos embert is meg akarok belole kinalni
Az más.
Ilyenkor szoktam mondani nekik, hogy van, de siessenek, ha kapni is akarnak belőle,.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.11.24. 21:40
Szerző: eniksz
Sánta Gepárd írta:
2019.10.27. 11:07
eniksz írta:
2019.10.26. 22:49


Szereted a wihskyt? Szerintem olyan mintha faszenet nyalogatnék. :D
A whiskyt szokni kell. Én sem szerettem. Aztán elmentünk egy világvégi buliba. Ez volt. Ezt ittam. Eleinte fanyalogva, aztán... És most szeretem.
Van olyan helyzet, hogy eljut az ember arra a szintre, hogy már annyira nem lényeges mit iszik, minden pia finom. :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.11.24. 22:41
Szerző: Redbull
eniksz írta:
2019.11.24. 21:40
Sánta Gepárd írta:
2019.10.27. 11:07


A whiskyt szokni kell. Én sem szerettem. Aztán elmentünk egy világvégi buliba. Ez volt. Ezt ittam. Eleinte fanyalogva, aztán... És most szeretem.
Van olyan helyzet, hogy eljut az ember arra a szintre, hogy már annyira nem lényeges mit iszik, minden pia finom. :D
Az milyen lehet?
Nagyon durva ugye?

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.11.24. 23:11
Szerző: mudd
hat, akkor ide irom a legjobb viccet, ami iden hallottam:
- te, ittal mar rossz palinkat?
- haaaat, ittam.
- oszt milyen volt?
- haaat, jou

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.11.25. 20:51
Szerző: eniksz
Redbull írta:
2019.11.24. 22:41
eniksz írta:
2019.11.24. 21:40


Van olyan helyzet, hogy eljut az ember arra a szintre, hogy már annyira nem lényeges mit iszik, minden pia finom. :D
Az milyen lehet?
Nagyon durva ugye?
Még nem tapasztaltam, csak láttam.
Multkor barátokkal összejöttünk, úgy adódott hogy bevállaltam az autóvezetést, mindenkit hoztam-vittem. Nem részegedett le senki! A mérték mindenkinek meg volt, de a hangulat emelkedett volt. Furcsa volt végig nézni ki hogyan alakul a buli végére. :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.11.25. 21:16
Szerző: Redbull
eniksz írta:
2019.11.25. 20:51
Redbull írta:
2019.11.24. 22:41

Az milyen lehet?
Nagyon durva ugye?
Még nem tapasztaltam, csak láttam.
Multkor barátokkal összejöttünk, úgy adódott hogy bevállaltam az autóvezetést, mindenkit hoztam-vittem. Nem részegedett le senki! A mérték mindenkinek meg volt, de a hangulat emelkedett volt. Furcsa volt végig nézni ki hogyan alakul a buli végére. :D
Ilyen helyzetben én is voltam alig egy hónapja a lányom esküvőjén. Bevállaltam a sofőrködést, ezért az esküvő elején koccintottunk azt követően már nem ittam alkoholt több mint 8 órán keresztül. Volt B terv arra az esetre ha mégis iszogatunk de jobb volt így. A vendégek közül totál senki nem volt, egy néhányan becsiccsantottak, még a kisebbik fiam is (21 éves) az anyja majdnem lenyelte pedig csak nem iszik és az unokatesói bűnbe vitték. (:v A bepiált nők egy picit fura látványt nyújtottak elszoktam az ilyentől. Végül is minden szuperül zajlott és ez nagyon jó érzés volt.
:mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2019.12.01. 11:42
Szerző: Sánta Gepárd
mudd írta:
2019.11.24. 23:11
hat, akkor ide irom a legjobb viccet, ami iden hallottam:
- te, ittal mar rossz palinkat?
- haaaat, ittam.
- oszt milyen volt?
- haaat, jou
(:v

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.19. 12:02
Szerző: Lancelot
Gondolom sokan majd megcsóválják a fejüket azok közül, akik ezt az írásomat olvassák, hogy "Ezt képes volt ide írni?", de sebaj, azért megteszem.

Szóval itt napok óta amolyan monszunos időjárás van. Süt a nap, aztán délutánra menetrendszerűen megérkezik az özönvíz. Ennek természetesen vannak kárai, de azért egy előnye is mindenképpen: garmadával teremnek a gombák.

Tegnap délután felhívott egy kedves ismerősöm, hogy szedett egy nagy zsáknyi tyúk gombát, érdekel-e? Jézusom! Naná, a kedvenc gombám. Roppant egyszerű, szerény kis növény, de annál ízletesebb. Imádom mindenféleképpen elkészítve (Mint, ahogy legtöbb más gombát is. Amiben gomba van, már rossz nem lehet.)Ezért természetesen azonnal igent mondtam neki. 15 perc múlva érkezett is egy nagy nylon zacskónyi csodával. Öröm volt ránézni a mennyiségre és a formára. :mosoly:

Ma miután lett egy kis időm végre az ügyfelek után, már álltam is neki egy része elkészítésének. Ebből a fajtából roppant ízletes reggelit lehet készíteni úgy hogy megdinszteljük, tojást ütünk rá, megsütjük és a végén petrezselyem zöldet hintünk rá. Hát ezt készítettem. Mellé pedig egy a napokban abált jó réteges szalonnát kanyarítottam. Fenséges reggeli lett ez így összességében. Elégedetten gondolok rá még most is vissza. (:i

A maradékból pedig paprikást fogok készíteni. Egy kicsit megbolondítom csirke mellfilé csíkokkal, és már meg is lesz az augusztus 20-i ebéd belőle. Soha rosszabb ne legyen! :mosoly: (:n (:j

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.19. 12:44
Szerző: Phoebe
Lancelot írta:
2020.08.19. 12:02
Gondolom sokan majd megcsóválják a fejüket azok közül, akik ezt az írásomat olvassák, hogy "Ezt képes volt ide írni?", de sebaj, azért megteszem.....
Nálunk otthon ez az étel, amit készítettél gomba pörkölt fantázianéven futott, nem mintha sok köze lett volna a pörkölthöz. :) Ha szereted az ilyesmit és tudsz megbízható helyről szerezni/venni, akkor az őzláb gombát is érdemes kipróbálni, az rántva nagyon finom (tudom, nagggyon diétás ;) ).

Amit én viszonylag gyakran készítek és nagyon gyors, de finom gombás étel, az a juhtúróval töltött gombafej. Ezt csiperkéből készítem, nagyobb fejekből.

A gombák tönkjét és néhány gomba kalapját apróra vágod és finomra vágott vöröshagymával megdinszteled, megborsozod, a végén pedig pertrezselymet szórsz rá.

Amíg ez elkészül érdemes villával kicsit összetörni a juhtúrót. A gombát még forrón a túróra öntöd és összedolgozod, utána pedig visszatöltöd a gombafejekbe. A gombákra lehet sajtot reszelni, de ez opcionális. Sütőben megsütöd, érdemes mélyebb tepsiben, mert általában sok levet ereszt.

Meg lehet bolondítani a tölteléket pirított szalonnával, de vigyázni kell vele, mert a juhtúra elég sós.

Ha pedig nagyon sok időd van, akkor érdemes rászánni a boeuf bourguignon-ra, ünnepi alkalmakra szoktam főzni, annyira nem bonyolult, viszont nagyon ízletes, és természetesen nem hiányozhat belőle a gomba.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.20. 13:59
Szerző: Redbull
Lancelot írta:
2020.08.19. 12:02
Gondolom sokan majd megcsóválják a fejüket azok közül, akik ezt az írásomat olvassák, hogy "Ezt képes volt ide írni?", de sebaj, azért megteszem.

Szóval itt napok óta amolyan monszunos időjárás van. Süt a nap, aztán délutánra menetrendszerűen megérkezik az özönvíz. Ennek természetesen vannak kárai, de azért egy előnye is mindenképpen: garmadával teremnek a gombák.

Tegnap délután felhívott egy kedves ismerősöm, hogy szedett egy nagy zsáknyi tyúk gombát, érdekel-e? Jézusom! Naná, a kedvenc gombám. Roppant egyszerű, szerény kis növény, de annál ízletesebb. Imádom mindenféleképpen elkészítve (Mint, ahogy legtöbb más gombát is. Amiben gomba van, már rossz nem lehet.)Ezért természetesen azonnal igent mondtam neki. 15 perc múlva érkezett is egy nagy nylon zacskónyi csodával. Öröm volt ránézni a mennyiségre és a formára. :mosoly:

Ma miután lett egy kis időm végre az ügyfelek után, már álltam is neki egy része elkészítésének. Ebből a fajtából roppant ízletes reggelit lehet készíteni úgy hogy megdinszteljük, tojást ütünk rá, megsütjük és a végén petrezselyem zöldet hintünk rá. Hát ezt készítettem. Mellé pedig egy a napokban abált jó réteges szalonnát kanyarítottam. Fenséges reggeli lett ez így összességében. Elégedetten gondolok rá még most is vissza. (:i

A maradékból pedig paprikást fogok készíteni. Egy kicsit megbolondítom csirke mellfilé csíkokkal, és már meg is lesz az augusztus 20-i ebéd belőle. Soha rosszabb ne legyen! :mosoly: (:n (:j
Hozzád hasonlóan én is nagyon szeretem a gombát. Felénk, az alföldön szegfű gombának hívják. Gyerek koromban sokat szedtem belőle a város (Sarkad) széli legelőről.
Amióta Nógrádban lakunk keveset gombászok, szegfű,gomba is kevés akad a környékünkön, Pásztón.
A júliusi nagy esőzések következtében itt a Mátrában is bő gombatermés volt. Egyik barátunktól tetemes mennyiségű vargányát kaptunk. Hát az valami fenséges. Csináltam is belőle pörköltet, levest és a sültekhez is szoktam tenni egy keveset.
Minden esetre jó hogy írtál a gombáról.
(:k

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.20. 14:32
Szerző: bertone
Azért bizonyos időnként jelentkezzetek, hogy éltek még!

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.20. 14:55
Szerző: idarpidi
Redbull írta:
2020.08.20. 13:59

Amióta Nógrádban lakunk keveset gombászok, szegfű,gomba is kevés akad a környékünkön, Pásztón.
A júliusi nagy esőzések következtében itt a Mátrában is bő gombatermés volt. Egyik barátunktól tetemes mennyiségű vargányát kaptunk. Hát az valami fenséges. Csináltam is belőle pörköltet, levest és a sültekhez is szoktam tenni egy keveset.
Minden esetre jó hogy írtál a gombáról.
(:k
azért vigyázz, mert én már kaptam gomba mérgezést ismerőstől kapott vargányától, amit a Tepke felé szedtek...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.20. 16:44
Szerző: Redbull
bertone írta:
2020.08.20. 14:32
Azért bizonyos időnként jelentkezzetek, hogy éltek még!
(:u

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.20. 16:45
Szerző: Redbull
idarpidi írta:
2020.08.20. 14:55
Redbull írta:
2020.08.20. 13:59

Amióta Nógrádban lakunk keveset gombászok, szegfű,gomba is kevés akad a környékünkön, Pásztón.
A júliusi nagy esőzések következtében itt a Mátrában is bő gombatermés volt. Egyik barátunktól tetemes mennyiségű vargányát kaptunk. Hát az valami fenséges. Csináltam is belőle pörköltet, levest és a sültekhez is szoktam tenni egy keveset.
Minden esetre jó hogy írtál a gombáról.
(:k
azért vigyázz, mert én már kaptam gomba mérgezést ismerőstől kapott vargányától, amit a Tepke felé szedtek...
Ok. De ezt júliusban szedték és már többször ettünk belőle. (:k

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2020.08.21. 19:44
Szerző: Lancelot
Phoebe írta:
2020.08.19. 12:44

Nálunk otthon ez az étel, amit készítettél gomba pörkölt fantázianéven futott, nem mintha sok köze lett volna a pörkölthöz. :) Ha szereted az ilyesmit és tudsz megbízható helyről szerezni/venni, akkor az őzláb gombát is érdemes kipróbálni, az rántva nagyon finom (tudom, nagggyon diétás ;) ).

Amit én viszonylag gyakran készítek és nagyon gyors, de finom gombás étel, az a juhtúróval töltött gombafej. Ezt csiperkéből készítem, nagyobb fejekből.

A gombák tönkjét és néhány gomba kalapját apróra vágod és finomra vágott vöröshagymával megdinszteled, megborsozod, a végén pedig pertrezselymet szórsz rá.

Amíg ez elkészül érdemes villával kicsit összetörni a juhtúrót. A gombát még forrón a túróra öntöd és összedolgozod, utána pedig visszatöltöd a gombafejekbe. A gombákra lehet sajtot reszelni, de ez opcionális. Sütőben megsütöd, érdemes mélyebb tepsiben, mert általában sok levet ereszt.

Meg lehet bolondítani a tölteléket pirított szalonnával, de vigyázni kell vele, mert a juhtúra elég sós.

Ha pedig nagyon sok időd van, akkor érdemes rászánni a boeuf bourguignon-ra, ünnepi alkalmakra szoktam főzni, annyira nem bonyolult, viszont nagyon ízletes, és természetesen nem hiányozhat belőle a gomba.
Őzlábgomba. Tyű, van errefelé egy hely. Egy ritka akácos. No, amikor őzlábgomba szezon van az egy mesebeli tájjá változik. Tudod te is mekkorára meg tud nőni egy őzlábgomba. A kifejlettek akkorák, mint egy mini napernyő. A fejlődésben lévők meg csodálatos kövér hasú hengerek.No, annak az erdőnek az alja tele van velük. Kaszálni lehetne. Nagyon sokat szedtünk már ott, és isteni kajákat lehet belőle készíteni. Öröm vele a konyhában dolgozni. Csak vigyázni kell vele, mert különösen hamar tönkremegy hűtőben is feldolgozás nélkül.

Csorgott a nyálam, míg a juhtúróval töltött gomba receptjét olvastam. Tuti ki fogom próbálni. :mosoly: (:j