Lancelot írta: ↑2020.08.19. 12:02
Gondolom sokan majd megcsóválják a fejüket azok közül, akik ezt az írásomat olvassák, hogy "Ezt képes volt ide írni?", de sebaj, azért megteszem.....
Nálunk otthon ez az étel, amit készítettél gomba pörkölt fantázianéven futott, nem mintha sok köze lett volna a pörkölthöz.
Ha szereted az ilyesmit és tudsz megbízható helyről szerezni/venni, akkor az őzláb gombát is érdemes kipróbálni, az rántva nagyon finom (tudom, nagggyon diétás
).
Amit én viszonylag gyakran készítek és nagyon gyors, de finom gombás étel, az a juhtúróval töltött gombafej. Ezt csiperkéből készítem, nagyobb fejekből.
A gombák tönkjét és néhány gomba kalapját apróra vágod és finomra vágott vöröshagymával megdinszteled, megborsozod, a végén pedig pertrezselymet szórsz rá.
Amíg ez elkészül érdemes villával kicsit összetörni a juhtúrót. A gombát még forrón a túróra öntöd és összedolgozod, utána pedig visszatöltöd a gombafejekbe. A gombákra lehet sajtot reszelni, de ez opcionális. Sütőben megsütöd, érdemes mélyebb tepsiben, mert általában sok levet ereszt.
Meg lehet bolondítani a tölteléket pirított szalonnával, de vigyázni kell vele, mert a juhtúra elég sós.
Ha pedig nagyon sok időd van, akkor érdemes rászánni a boeuf bourguignon-ra, ünnepi alkalmakra szoktam főzni, annyira nem bonyolult, viszont nagyon ízletes, és természetesen nem hiányozhat belőle a gomba.