Oldal: 3 / 7

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.06. 15:52
Szerző: Jadrina
Szelíd motorosoknak. :mosoly:

Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 18:42
Szerző: bertone
Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 19:03
Szerző: Phoebe
bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Én zeller krémlevest készítettem, pirított füstölt sonka kockákkal. :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 20:10
Szerző: Sánta Gepárd
bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 20:25
Szerző: bertone
Sánta Gepárd írta:
bertone írta:Nem nagy durranás, de ettől még nagyon finom volt, amit az előbb vacsoráztam.

Rántottára fájt a fogam, de közben észrevettem, hogy az itthon lévő szeletelt baconnek tegnap lejárt a szavatossága. Ez annyira azért nem hozott lázba, hogy kidobjam, inkább kisütöttem, majd ráütöttem 8 db XL méretű tojást. Valami pazar lett. (:i
Tükrösen vagy habarva? Mert az utóbbinak még jót tesz egy fej hagyma...
Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 21:55
Szerző: Sánta Gepárd
bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:
És ezt egyedül, vagy a családnak???

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.26. 22:27
Szerző: bertone
Sánta Gepárd írta:
bertone írta: Habarva. De a hagymát csak mellé szeretem, nem pedig bele. Bár most éppen uborkát ettem hozzá.
Eleinte gondolkoztam, hogy csak 6 tojásból csinálom, de rájöttem, a 20 dkg baconhöz az kevés lenne. Így is majdnem több volt a bacon, mint a tojás. :mosoly:
És ezt egyedül, vagy a családnak???
A feleségem nem szokott vacsorázni. :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.27. 08:11
Szerző: Sánta Gepárd
bertone írta:
És ezt egyedül, vagy a családnak???
A feleségem nem szokott vacsorázni. :mosoly:[/quote]
Fejet hajtok...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.28. 10:33
Szerző: Bönde Attila
Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.

1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.

Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.02.28. 11:29
Szerző: bertone
Bönde Attila írta:Hétvégén csináltam fonott kalácsot (6-os fonás) - először életemben.

1 kg lisztből, jól megdagasztva, minden. Mikor szépen megfontan, beleraktam a tepsibe, olyan szép pofásan nézett ki, mondom kicsit még hagyom kelni. Aztán ránézek egy fél óra múlva és bassza meg, kb a duplájára kelt, ahogy mondták otthon szüleim "nézzed már, kikelt a tepsiből a kalácsod". Végül megigazítottam, úgy ahogy tudtam, aztán beraktam a sütőbe, de hál istennek átsült, nem volt sehol sem nyers és nem is égett meg.

Most szerintem megcsinálom ismét, csak most kettészedem a tésztát és két kalácsot sütök.
Én 56 dkg lisztből indulok és az is csak átlóban fér el a tepsiben :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.03.05. 14:10
Szerző: Phoebe
Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.

Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.03.05. 15:51
Szerző: Bönde Attila
Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.03.05. 15:57
Szerző: Phoebe
Bönde Attila írta:Mi a különbség a "magyar" palacsintához képest? Nálunk tojás, cukor, tej, liszt, szóda kerül a tésztába.
Kell még hozzá sütőpor és olvasztott vaj, és valószínű az arányok is eltérőek, elég sűrű masszát kaptam, nem olyan selymes, folyósat mint a sima palacsintánál. Az amúgy jó benne, hogy egyáltalán nem ragad le, és a tésztájába bele lehet sütni bármit.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.03.05. 16:37
Szerző: carlos78
Phoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.

Kép
wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.03.05. 16:39
Szerző: Phoebe
carlos78 írta: wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)
Akkor nem jár a gratuláció. :( :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.05.12. 16:54
Szerző: Phoebe
Sütés előtt.... Kevert süti. Epres kakaós, reszelt citrommal. Múlt héten próbáltam ki egy alapreceptet először, akkor narancsosat készítettem kakaó nélkül, most kicsit variáltam rajta. :)

Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.05.12. 18:58
Szerző: Sánta Gepárd
carlos78 írta:
Phoebe írta:Amerikai palacsinta csokoládékrémmel és fahéjas darált dióval. :) A tésztájában elrejtettem egy kis mazsolát is.
wow! jól néz ki, és ha az tényleg csokikrém, nem főzőspuding akkor grat :)
Hasonlót csináltam most én is. Mákos-meggyest, de nem amerikai palacsintát, hanem élesztős keltet. (Senki nem mondta, hogy nem kell...)
Ha megtalálom a módját, mellékelem a képet.
Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.05.20. 17:18
Szerző: trutya
kevésbé sikerült kísérletek:
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/14- ... -sikerult/

poén :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.07.01. 10:06
Szerző: Bönde Attila
Ja, hogy eddig rosszul csináltam?


Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.03. 19:43
Szerző: Phoebe
Kikapcsolódásként (és mert piszkosul kiváncsi voltam mit tud a korma curry), készítettem currys csirkét. Délután bepácoltam, kevés olajba és fűszerbe, pihentettem egyet a hűtőben. Utána nagy lángon sütöttem rá egy kis kérget, majd ment a cserépedénybe, közben készítettem tejszínből és a curryből öntetet, nyakon öntöttem vele, így került lefedve a sütőbe. Végén még egy kis pirulás fólia nélkül, dekornak pedig petrezselyem. Szerintem jó lett, mondjuk lehet, hogy még a lépcsőházban is curry szag van. :D
Amíg a husi pácolódott, összedobtam egy sütit is, az alaprecept csak citromos sütemény címen fut (3tojás, 3citrom héjja, 1citrom leve, 18dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg olvasztott vaj, egy teáskanál sütőpor). Kicsit variáltam rajta, így narancsos lett, egész kék szőlő szemekkel, és a sima cukor kapott egy kis vaníliásat is.
Nagyon könnyű és finom tésztája van, jó alaprecept.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.04. 05:22
Szerző: trutya
én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt. :D
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid :D

Kép

Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.04. 05:27
Szerző: bertone
trutya írta:én meg múlt hétvégén bénáskodtam össze ezt. :D
meglepően finom lett, ahhoz képest mennyire rapid :D

Kép

Kép
Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.04. 05:36
Szerző: trutya
bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:
szerintem tudod :) (2 éves forduló volt)
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.04. 05:42
Szerző: bertone
trutya írta:
bertone írta: Egész ügyes! És kinek készült? :mosoly:
szerintem tudod :) (2 éves forduló volt)
mielőtt megkérdezed, hogy és hol vannak a kerekek, nem találtam fekete marcipánt :D
Kósza gondolatként felmerült bennem (nem vezetek nyilvántartást :mosoly: ), de nagyobb esélyt adtam egy kis rokonnak (pl. egy unokaöcsi).

Na, a kerekeket meg egyáltalán nem hiányoltam, jó ez így, ahogy van. :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.10.04. 09:17
Szerző: Jadrina
Jaj, de kis romantikus itt valaki. (:v