Re: Gasztronómiai rajongói klub
Elküldve: 2014.12.13. 14:33
Akkor még pár kép a saját készítésű tortámról. Egyébként, túrótorta és nagyon finom lett.
Beszélgessünk a Forma 1-ről, vagy másról
https://forma1f1.hu/forum/
Már régóta úgy vásárolunk sört, hogy megnézzük kukorica van-e benne. Ha van nem veszem meg.Lancelot írta:Azért ettől nem lett jobb a mai napom: http://m.hvg.hu/gazdasag/20160627_soruz ... gtevesztes
Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten?vollebak írta:Bud emlékvacsi
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.Lancelot írta:Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten?vollebak írta:Bud emlékvacsi
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be!vollebak írta:
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.
Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
Tegnap éjszakára valóban betért hozzánk a nehéztüzérségLancelot írta:De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be!vollebak írta:
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.
Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.nikotin írta:Készített már valaki köles töltelékkel rétest?
Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.
Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!!eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
Néha olvasgatok itt, de a hozzászólásokhoz nagyon nincs kedvem.Lancelot írta:Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!!eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
Ennyit káromkodni!?Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.nikotin írta:Ennyit káromkodni!?Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
Köszi! Az biztos, hogy én egyiket sem fogom elenni senki elől.Phoebe írta: Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet.