Oldal: 4 / 7

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.12.13. 14:33
Szerző: bertone
Akkor még pár kép a saját készítésű tortámról. Egyébként, túrótorta és nagyon finom lett.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2014.12.13. 20:06
Szerző: Redbull
Finomnak látszik.
:szery

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2015.10.02. 15:56
Szerző: mudd
nekitamaszkodtam a sous vide-dolasnak.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.05.27. 21:56
Szerző: Phoebe

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.06.28. 09:33
Szerző: Lancelot
Azért ettől nem lett jobb a mai napom: http://m.hvg.hu/gazdasag/20160627_soruz ... gtevesztes

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.06.28. 19:28
Szerző: eniksz
Lancelot írta:Azért ettől nem lett jobb a mai napom: http://m.hvg.hu/gazdasag/20160627_soruz ... gtevesztes
Már régóta úgy vásárolunk sört, hogy megnézzük kukorica van-e benne. Ha van nem veszem meg.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.06.30. 20:56
Szerző: vollebak
Bud emlékvacsi :mosoly:

Kép

- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.

Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.06.30. 22:06
Szerző: Lancelot
vollebak írta:Bud emlékvacsi :mosoly:

Kép

- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.

Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten? :mosoly:

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.01. 09:39
Szerző: vollebak
Lancelot írta:
vollebak írta:Bud emlékvacsi :mosoly:

Kép

- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.

Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten? :mosoly:
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.

Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.01. 11:39
Szerző: Lancelot
vollebak írta:

Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.

Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be! (:n (:v (:v

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.01. 11:44
Szerző: vollebak
Lancelot írta:
vollebak írta:

Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.

Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be! (:n (:v (:v
Tegnap éjszakára valóban betért hozzánk a nehéztüzérség (:u (:v

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.01. 11:45
Szerző: Bandee
A lepedő biztos lebegett:)

Tartalmas kis eledel lehetett:)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.01. 11:57
Szerző: Rocco
Hat tuzerseg az itt is akad. Haza evett a fene par napra, aztan tomik belem a magyar kajat 3 oldalrol egyszerre. :D

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.07.12. 22:08
Szerző: vollebak
Mai vacsora: görög citromos csirke burgonyával.

Kép

:szery

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2016.12.14. 17:05
Szerző: Phoebe
Ki mit süt-főz karácsonyra? Gyűjtöm az ötleteket. :)
Eddig ami fixnek tűnik, hogy készítek almás-fehérboros kacsamájat és mini panettonét.
Gondolkodom valamilyen karajból készült ételen is, egészben sütve, vagy szeletelve pl. aszalt szilvával és camembert-rel. Ha van valakinek valami jól bejáratott receptje jöhet. :)

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.09.21. 22:41
Szerző: bertone
Készített már valaki köles töltelékkel rétest?

Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.10.02. 21:47
Szerző: eniksz
nikotin írta:Készített már valaki köles töltelékkel rétest?

Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.10.02. 23:21
Szerző: Lancelot
eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!! (:n :mosoly: (:v

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.10.03. 21:19
Szerző: eniksz
Lancelot írta:
eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!! (:n :mosoly: (:v
Néha olvasgatok itt, de a hozzászólásokhoz nagyon nincs kedvem.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.11.11. 09:36
Szerző: mudd
a liba lassan befejezi a wellness programjat a redliben, az ujbor egyelore a hutoben varja a sorsat...

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 14:14
Szerző: bertone
Ma kivételesen nem halat főztem (az holnap lesz), hanem életemben először pulykát sütöttem. Még nem tudom, milyen ízű, de hamarosan kiderül.
25659338_1529199393784441_84378292101750287_n.jpg
25659338_1529199393784441_84378292101750287_n.jpg (90.36 KiB) Megtekintve 1438 alkalommal
25593923_1529199347117779_7726407951582332682_n.jpg
25593923_1529199347117779_7726407951582332682_n.jpg (81.29 KiB) Megtekintve 1438 alkalommal
25552107_1529199433784437_3837103058086126491_n.jpg
25552107_1529199433784437_3837103058086126491_n.jpg (76.17 KiB) Megtekintve 1438 alkalommal

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 15:11
Szerző: Phoebe
Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. :) Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 15:36
Szerző: bertone
Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. :) Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
Ennyit káromkodni!? (:u

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 16:01
Szerző: Phoebe
nikotin írta:
Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. :) Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
Ennyit káromkodni!? (:u
Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet. :)
Kép

Re: Gasztronómiai rajongói klub

Elküldve: 2017.12.24. 18:40
Szerző: bertone
Phoebe írta: Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet. :)
Kép
Köszi! Az biztos, hogy én egyiket sem fogom elenni senki elől.

:mosoly: