Hozzászólás
Szerző: vollebak » 2021.09.13. 07:55
Még mindig teljesen a hatása alatt vagyok, hogy két hónap híján 9 év után nyert a csapatom először. Utoljára turbómotoros McLaren 1988-ban nyert - se Ricci, Lando meg aztán pláne nem élt még akkor.
Arra is versenyről versenyre rájövök, hogy jobb kedvencet nem is választhattam volna magamnak. Landóban eddig is éreztem amolyan prostos vonásokat (óvatos rajtok, óvatos manőverek, autóra nagyon vigyázás, csapat iránti teljes és feltétlen elkötelezettség), de azzal, ahogy szó szerint megkérdezte, hogy maradjon-e a seggén (egy még nyeretlen, 21 éves versenyző, aki akár nyerhetne is, ilyet magától kérdezzen...) végképp bebizonyította, hogy mennyire igazam volt vele kapcsolatban.
„Hihetetlen. Számomra a legfontosabb a csapatként elért eredményünk. Akár második, harmadik vagy első vagyok, azt hiszem, akkor is az a legjobb, hogy kettős győzelmet arattunk, bebiztosítottuk az elérhető legtöbb pontot. Annyira menő a részesének lenni ennek az élménynek.
Egy kicsit elakadt a szavam is. De nagyon örülök, hogy itt lehetek megint, és annak is, hogy úgy tudtuk lehozni a versenyt, ahogy, előzésekkel, stratégiával és védekezéssel. És örülök Daniel és az egész csapat sikerének, mert ez mindannyiunknak fantasztikus eredmény.
Volt egy kör, amikor közelebb kerültem, és nem tudom, miért, de bevillant pár kép arról, ahogy Max és Lewis összeakadtak, mert elég jól láttam az esetet a tükörből. Szóval, amikor eszembe jutott, hogy talán megpróbálok előzni, ez a kép ugrott be, és arra gondoltam, talán nem az a legbölcsebb döntés, ha támadok. Szerettem volna nyerni, de első és második helyen futottunk be, szóval egyszerűen csak boldog vagyok. Egy bizonyos szempontból az, ahogyan a csapat iránt érzek, fontosabb még a saját érzéseimnél is.
Remélhetőleg még sok évig itt leszek, különösen a McLarennél, szóval úgy érzem, lesz még lehetőségem a jövőben, hogy megpróbáljak a győzelemért menni. De most, ebben a pillanatban nekem elég volt, hogy tartsam a pozícióm.”
TÖKÉLETES INTÉZKEDÉS. – Dani, 2022. július 11.