Gasztronómiai rajongói klub
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Akkor még pár kép a saját készítésű tortámról. Egyébként, túrótorta és nagyon finom lett.
- Csatolmányok
-
- PC130011.JPG (3.83 MiB) Megtekintve 2822 alkalommal
-
- PC130014.JPG (3.76 MiB) Megtekintve 2822 alkalommal
- Redbull
- Főnök!
- Hozzászólások: 11438
- Csatlakozott: 2014.01.04. 13:17
- Mi vagy?: rangidős
- Tartózkodási hely: Hungary/Nograd/Pásztó
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Finomnak látszik.
A tanult elme ismertetőjele, hogy képes foglalkozni egy gondolattal anélkül, hogy elfogadná. (Arisztotelész)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
nekitamaszkodtam a sous vide-dolasnak.
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Azért ettől nem lett jobb a mai napom: http://m.hvg.hu/gazdasag/20160627_soruz ... gtevesztes
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Már régóta úgy vásárolunk sört, hogy megnézzük kukorica van-e benne. Ha van nem veszem meg.Lancelot írta:Azért ettől nem lett jobb a mai napom: http://m.hvg.hu/gazdasag/20160627_soruz ... gtevesztes
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Bud emlékvacsi
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
TÖKÉLETES INTÉZKEDÉS. – Dani, 2022. július 11.
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten?vollebak írta:Bud emlékvacsi
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.Lancelot írta:Jól néz ki! Én is gondolkodok abban, hogy elkészítek egyszer egy Bud-kedvencét. Esetleg autentikus receptje van valakinek, vagy nézzek inkább körül a neten?vollebak írta:Bud emlékvacsi
- Mi ez, hagymás bab?
- Nem, krumplis hal.
Ha bele meritek mártani a csőrötöket, szétrúgom azt a tarka zrityótokat!
Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
TÖKÉLETES INTÉZKEDÉS. – Dani, 2022. július 11.
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be!vollebak írta:
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.
Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Tegnap éjszakára valóban betért hozzánk a nehéztüzérségLancelot írta:De utána azért nyitott ablaknál aludtál? Valld be!vollebak írta:
Autentikus szerintem sajnos nincs. Sokak szívfájdalma, hogy a film készítői sosem álltak elő pontos recepttel, meg Bud sem. Úgyhogy én is csak annyit csináltam, hogy beírtam a keresőbe, hogy hagymás bab és elolvastam néhány receptoldal meg főzőblog leírását (van jó pár receptajánlat), aztán ízlés szerint megcsináltam.
Nem egy bonyolult dolog, alapvetően csak hagyma, bab, valamilyen füstölt szalonna (én kolozsvárit használtam), kis zsiradék, fokhagyma, meg fűszerek kellenek bele.
TÖKÉLETES INTÉZKEDÉS. – Dani, 2022. július 11.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
A lepedő biztos lebegett:)
Tartalmas kis eledel lehetett:)
Tartalmas kis eledel lehetett:)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Hat tuzerseg az itt is akad. Haza evett a fene par napra, aztan tomik belem a magyar kajat 3 oldalrol egyszerre.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Mai vacsora: görög citromos csirke burgonyával.
TÖKÉLETES INTÉZKEDÉS. – Dani, 2022. július 11.
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ki mit süt-főz karácsonyra? Gyűjtöm az ötleteket.
Eddig ami fixnek tűnik, hogy készítek almás-fehérboros kacsamájat és mini panettonét.
Gondolkodom valamilyen karajból készült ételen is, egészben sütve, vagy szeletelve pl. aszalt szilvával és camembert-rel. Ha van valakinek valami jól bejáratott receptje jöhet.
Eddig ami fixnek tűnik, hogy készítek almás-fehérboros kacsamájat és mini panettonét.
Gondolkodom valamilyen karajból készült ételen is, egészben sütve, vagy szeletelve pl. aszalt szilvával és camembert-rel. Ha van valakinek valami jól bejáratott receptje jöhet.
- bertone
- Főnök!
- Hozzászólások: 7032
- Csatlakozott: 2015.02.05. 11:42
- Mi vagy?: F1 függő - ja, nem.
- Tartózkodási hely: Baja
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Készített már valaki köles töltelékkel rétest?
Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.
Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.
Az apa férfi, a rezsi nő!
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.nikotin írta:Készített már valaki köles töltelékkel rétest?
Gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált és (akkor) nagyon ízlett. Kitaláltam, hogy megpróbálok csinálni. Viszont, amiket olvastam recepteket, azok inkább csak túró imitálásra jók, vegáknak.
- Lancelot
- Főnök!
- Hozzászólások: 6527
- Csatlakozott: 2013.12.28. 12:47
- Mi vagy?: érdeklődő
- Tartózkodási hely: Pápua City
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!!eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
"Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" (Tywin Lannister, Trónok Harca)
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Néha olvasgatok itt, de a hozzászólásokhoz nagyon nincs kedvem.Lancelot írta:Hijjnye, de régen járt erre nagyságos asszony!!!eniksz írta:
Soha nem hallottam róla. Szerintem felénk nem ismerik.
Re: Gasztronómiai rajongói klub
a liba lassan befejezi a wellness programjat a redliben, az ujbor egyelore a hutoben varja a sorsat...
- bertone
- Főnök!
- Hozzászólások: 7032
- Csatlakozott: 2015.02.05. 11:42
- Mi vagy?: F1 függő - ja, nem.
- Tartózkodási hely: Baja
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ma kivételesen nem halat főztem (az holnap lesz), hanem életemben először pulykát sütöttem. Még nem tudom, milyen ízű, de hamarosan kiderül.
Az apa férfi, a rezsi nő!
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
- bertone
- Főnök!
- Hozzászólások: 7032
- Csatlakozott: 2015.02.05. 11:42
- Mi vagy?: F1 függő - ja, nem.
- Tartózkodási hely: Baja
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Ennyit káromkodni!?Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
Az apa férfi, a rezsi nő!
- Phoebe
- Főnök!
- Hozzászólások: 5520
- Csatlakozott: 2013.12.27. 20:16
- Mi vagy?: Balszerencse hozója
- Tartózkodási hely: BP
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.nikotin írta:Ennyit káromkodni!?Phoebe írta:Én szarvasragút főztem, vörösboros erdei gomba mártással és krokettel. Az inspiráció a bouef bourguignon volt, azt készítettem már régebben nagyon bejött. Töltött káposzta lesz még, és ha kijövök végre a megfázásból, akkor citromos mille feuille.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet.
- bertone
- Főnök!
- Hozzászólások: 7032
- Csatlakozott: 2015.02.05. 11:42
- Mi vagy?: F1 függő - ja, nem.
- Tartózkodási hely: Baja
Re: Gasztronómiai rajongói klub
Köszi! Az biztos, hogy én egyiket sem fogom elenni senki elől.Phoebe írta: Burgundi marha, francia étel. Forralsz vörösbort vagy vörösbort és húsleves alaplét fűszerekkel és zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, babérlevél). Leszűröd. A marhát kb 4cm-es nagy darabokra vágod, és serpenyőben kérget sütsz rá. A marhát gombával és sárgarépával lassan alacsony hőmérsékleten készíted sütőben, nyakonöntve a borral. A mártást kicsit besűríted, majd ráöntönd a husira. A végén, ha cifrázni akarod, sütsz gombaszeleteket és gyöngyhagymát, vagy karikára vágott póréhagymát vajon. Utóbbit én most elhagytam.
A mille feuille, leveles tésztából készül, francia desszert. Készítik cukrászkrémmel, vagy tejszínnel és bogyós gyümölccsel. Ez kihívás, még nem sütöttem ilyet.
Az apa férfi, a rezsi nő!